top of page

MIKÄ MEININKI? 

LEIPURI LEIPOO -
LEUKARENTOUTIN KÄYTÖSSÄ ARJESSA JA TYÖSSÄ

KESÄKUU

2022

IMG_20220412_185154.jpg

 

 

Mulla on ollut jo monta vuotta ongelmia mun leukojen, tarkemmin sanottuna kaulan alueen sekä vasemman korvan seudulla. Vasemman puolen leukaperissä on sellaiset jumit, että saatan öisin herätä siihen, että koko korvan seutu on täysin puutunut. Tän ongelman alkulähde on varmastikin hartiaseudulla ja rintarangassa sekä kireissä leuoissa ja purennassa, mutta se on sieltä sitten ajan myötä pikkuhiljaa juurtunut nimenomaan sinne vasemman puolen korvan alueelle.

Käyn epäsäännöllisen säännöllisesti hieronnassa sekä VoiceWell – hoidossa. Samoin hieron päivittäin itse leukaperiä sekä kasvojen alueen jumeja. Omistan myös purentakiskot, mutta jostain syystä en oikein osaa käyttää niitä. Tuntuu kuin niiden kanssa purisin hampaita vielä enemmän yhteen. Koska laulan lähes päivittäin ja usein useita tunteja kerrallaan, ovat leukani ja kasvojen alueen lihakset kovassa käytössä.

Ei siis mikään ihme jos sinne ”pikku” jumeja pääsee syntymään.  

 

Olinkin enemmän kuin innostunut, kun kuulin kollegaltani Kipukaupan Leipuri – Leukarentouttimesta. Vaikka saatan aluksi suhtautua skeptisesti erilaisiin vekottimiin ja välttää turhaa ostelua, olin silti varovaisen toiveikas tämän laitteen suhteen. ”Mitä vaan millä saa avattua tiukkoja jumeja leukaperistäni”, ajattelin. Tilasin Leipurin kotiini, ja se saapuikin tosi nopeasti, ihan muutamassa päivässä.

 

Ja mitä tapahtui - Ihastuin laitteeseen heti!

Ensimmäisellä käyttökerralla hurahtikin vahingossa kaksi tuntia (ups!) , kun istuin sohvalla Leipurin jauhaessa leukojani ja ohjelman pyöriessä telkkarissa taustalla. Taivaallista!

Koska laite on niin kevyt, on sitä helppo kannatella ilman käsien puutumista noinkin pitkän ajan. Seuraavalla kerralla maltoin ottaa hieman varovaisemmin, sillä ensimmäisen kerran pitkä hieromisaika tuntui seuraavana päivänä kasvoissa. Mahtavaa kuitenkin, että laitteen ”tassut” todella tarraavat ihoon hyvin, ja että niiden hierova vaikutus oikeasti tuntuu kasvoissa!

Nyt noin kolmen kuukauden käytön jälkeen Leipuri on täysin juurtunut kiinni osaksi arkeani, enkä osaa enää lähteä ilman sitä mm. keikkareissulle. Leipuri siis pakataan mukaan matkalaukkuun ihan jo senkin takia, että rakastan sitä, että keikkareissuilla mulla on mukanani kotoa jotain ”tuttua ja turvallista”.

Leipuri myös odottaa mua arjessa aina kotona silloin, kun tulen opettamasta. Saatan lopettaa työpäivän illalla yhdeksän aikaan, joten on ihanaa tulla kotiin, syödä, ja istua sitten sohvalle Leipurin kanssa. Kun kasvojen alueen, leuat sekä rintarangan hieroo Leipurin avulla, on sen jälkeen todella rentoutunut olo. Arjen luxusta siis !

 

Mitä tulee kasvojen ja leukaperien iki-jumeihin, ovat ne mielestäni pehmentyneet näiden kuukausien aikana. Leipuri on siis auttanut pehmentämään jumeja niin, että nyt on mahdollista päästä syvemmälle itse ongelman ytimeen ja jatkaa jumien ”sulattelua” syvemmältä. Leuat aukeavat paremmin, kun ne pääsevät olemaan rennot ja jännityksistä vapaat, ja näin ollen myös ääni kulkee paremmin.

 

Leipuri muuten toimii myös tosi hyvin päänahalle, eikä tarraa kiinni hiuksiin. Itse en kärsi päänsäryistä, mutta hemmotteluna se on mukava lisä leukojen hieronnan lisäksi!

 

Ah, tässä on tuote josta en enää luovu,

Terkuin

Johanna

 

Voit tutustua leukarentouttimeen täällä:

www.kipukauppa.com

 

Kaupallinen yhteistyö kipukauppa.fi
@kipukauppa

 

#kipukauppa

#leipuri

Kirjoittaja on Tuuletar-yhtyeestä tunnettu laulaja, artisti, laulunopettaja sekä musiikintekijä

IHANA KEIKKAKEVÄT ! 

HUHTIKUU

2022

DSC_0697.jpg

Johan on riittänyt ihania keikkoja keväälle !

Kiitos kaikille keikoilla olleille ja hengessä mukana olleille.

Maaliskuun lopulla sain kunnian olla mukana Sääksmäen kirkossa Valkeakoskella, jossa järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan hyväksi. Oli upeaa laulaa pitkästä aikaa kirkossa, mutta ensi kerralla jollain eri teemalla kiitos <3. 

Lisäksi päästiin vihdoin vetämään Swingiä iltapäivän konsertissa Valkeakoski Big Bandin kanssa. Koronan takia meidän konsertti on siirtynyt jo kaksi vuotta, mutta nyt vihdoin päästiin lauteille.

Tää oli ihanaa, ja mun unelmien täyttymys. Oon aina haaveillut Big Bandin solistina olemisesta, ja nyt se toteutui. Kiitollinen <3

Sitten oli aika vetää myös ekat omat keikat omalla musalla ! !

Oon tyytyväinen, että lähdin tekemään nämä nyt. Sain myös nytkäistyä omaa musaa ja tätä proggista hiukan eteenpäin. Tää oli niin super- jännää, mutta taivaallista jälleen kerran. Tuntui, kuin olisin tajunnut jotain täysin uutta musiikista ja lauluista, sekä niiden "esittämisestä". 

Mulla ja kitaristi Antilla oli siis eka keikka Tampere-talon aulaklubilla, ja toinen Tahmelan Huvilalla.

Kaikki yleisön palautteet myös kuunneltiin ja otettiin niistä myös koppia, kiitos <3

Sit me käytiin mun yhtyeen Tuulettarien kanssa Virossa keikalla. Samoin pääsin neljäksi päiväksi laivakeikoille Silja Galaxylle meidän "bile/tanssi"-trion kanssa. Ah ihanaa oli seilata merellä, neljä kertaa Tukholmaan ja takaisin. Laiva-rakastaja kiittä ja kuittaa.

 

Toukokuun kruunasi SM-aerobickin kilpailut Valkeakoskella, jossa pääsin laulamaan Maamme-laulun kisojen finaalipäivän aamuna. Tämä on myös yks mun unelma, joka nyt toteutui. 

Ehkä seuraavaksi jalkapallo- tai jääkiekkopeliin..;)
 

Love, J

KUVA:

Saara-Maija Nevalainen-Kiiskilä

@ Tahmelan Huvila

SAIRASVUOTEELLA

MAALISKUU

2022

IMG_20220304_153941.jpg

Terkut sairasvuoteelta.

 

Korona löysi tiensä tännekin. Josko tästä kohta päästäisiin?

Mulla on ääni vielä sen verran pois, että täytyy levätä sitä joitakin päiviä, ja olla täysin hiljaa. Tää on tän ammatin ja äänityöläisen haittapuolia - sitten kun ääni menee, niin se menee, ja on pakko vain levätä sairaus pois. Kukaan ei varmastikaan halua vahingoittaa äänihuuliaan eikä instrumenttiaan, joten hiljaisuus ja lepo on ne oikeat toimenpiteet. 

Ostin myös Well02 - laitteen, koska mun keuhkoissa on myös tuntunut tää tauti aikalailla. Tiedäthän sen mainoksen, jossa Krista Pärmäkoski puhaltaa laitteeseen, ja hengittää sieltä lämmintä vesihöyryä keuhkoihin. Just se! Heh ! Well02 onkin myös tosi suositeltu laulajille, ei vain urheilijoille.

Mutta se sairaudestani. 

Hei tulevan kevään keikat näkyy nyt kalenterissani. Ihanaa jos nähdään jollakin keikalla!

Oon aika innoissani, mutta myös jännittynyt ! Ekaa kertaa omia biisejä , nyt mun lapset lähtee sitten maailmalle :D

Pysy kuulolla, kalenteri päivittyy. 

J

UUSI BIISI JA KEIKKOJA

TAMMIKUU

2022

johanna-kyykoski-markku-rintala.jpg

Meikäläisen vuosi 2022 on alkanut vauhdikkaasti. Fiilis, että tänä vuonna tapahtuu isoja juttuja. Ainakin musaa on luvassa ulos! Tää on mun suurin unelma tälle vuodelle. Muitakin isoja unelmia muhii päässä ja pyörät pyörii vinhaa vauhtia pään sisällä. 

Tammikuussa olen jatkanut opetuksia, käynyt laulamassa demon eräälle eturivin artistille, tehnyt Hinkkala-Turunen-Kyykoski kokoonpanolla uuden biisin ja bookannut muutaman keikan keväälle!

Jes! Parasta! 

Meidän uus biisi on niin upea ja kaunis. Herkisti tekijätkin. Avaan ja raotan siinä itsessäni uusia puolia - biisi on suoraan elämästäni, ja Eija Hinkkala on uskomattoman upeasti saanut tekstiin vangittua mun fiilikset just oikeella tavalla. Mikä lahja mulle tää meidän tiimi <3. 

Tsekkaa kevään tulevat keikat kalenterista - ja oo mukana ensimmäisten joukossa kuulemassa mun omaa soolotuotantoa EKAA KERTAA maailmassa ! Jaiks!

Näkyillään! 

HEINÄKUUN HELTEET

HEINÄKUU

2021

IMG_20210713_191415.jpg

”Summer is crazyy, la la la laa..” pauhaa ulkona ja istun partsilla fiilistellen kesäiltaa. Tampere näyttää kyllä parhaita puoliaan. Ja Suomen kesäkin!

Toukokuu meni ihan todella vauhdilla, ja se oli aika työntäyteinen. Oli paljon opetuksia ja kevään vikojen tuntien viimeistelyjuttuja. Lisäks Tuuletar palasi lyhyeltä hiljaiselolta ja meillä oli yksi Stream-keikka sekä toinen spesiaalimpi näyttämöllinen juttu ”Tampere kulttuuripääkaupungiksi 2026 ”-hankkeessa. Mutta harmi, ei tullut Tampereesta kulttuuripääkaupunkia- Onnittelut Oululle!!

 

Kesän aikana  oon muutamaan otteeseen antanut aikaa omalle biisinkirjoitukselle. Heti toukokuun vaihtuessa kesäkuuhun lähdin taas Hailuotoon viikoksi. Hailuoto on totaalisesti vienyt mun sydämen, ja tuntuu, että sinne pitää päästä kerran kesässä. Saarella majoitun ja työskentelen aina Kulttuuritalo Päiväkodissa. Viime vuonna olin talossa koko viikon ylhäisessä yksinäisyydessäni, mutta tänä vuonna meitä oli samaan aikaan 4 kirjoittajaa. Mä matkasin yhdessä ystäväni, muusikko/ lauluntekijä Nina Kaitarannan kanssa sinne. Päivisin molemmat työskenteli omien biisien parissa ja Iltaisin sitten saunottiin, tehtiin retkiä saarella ja käytiin jopa uudessa Hailuodon lato-baarissa ” Dancing Bobcatissa”.  Mohitot huiviin keskellä peltoja auringon paistaessa läpi yön! Cool!

 

Juhannusta ennen olin Riimimylly- lyriikkaleirillä Ikaalisissa. Leiri oli mulle uskomattoman hieno kokemus. Voisin kirjoittaa siitä oman postauksen myöhemmin. Tähän vain sen verran, että leiri oli elämyksellinen, työntäyteinen, rankkakin, mutta silmiä avaava ja uusia oivalluksia ja oppimisen kokemuksia täynnä. Tuli kirjoitettua uutta lyriikkaa parityönä sekä analysoitua omia vanhoja tekstejä yhdessä vetäjien Heikki Salon ja Eija Hinkkalan kanssa. Muah, leiri ja ihmiset siellä oli täyttä kultaa :D

 

Nyt jatkan lomailua ja satunnaista biisien työstämistä. Jotain uutta ja jännittävää tapahtuu myös syksyllä, tuntuu kropassa nimittäin sille - en malta odottaa!

Haleja,

Johanna

UNELMISTA KII

MARRASKUU

2021

IMG_20211021_095950.jpg

Asiat on lähteneet rullaamaan eteenpäin kivalla ja uudella tavalla. Varmaan yks syy siihen on se, että keikkarintamalla alkaa helpottaa; on helpompi suunnitella tulevaisuutta keikkojen osalta. Mä oon työstänyt omaa musaa kaikessa hiljaisuudessa eteenpäin, käytännössä ihan nollasta viimeisen vuoden – parin ajan, ja nyt kun biisejä alkaa olla sen verran, on helpompi toki nähdä itsensä myös lavalla vetämässä omia biisejä. Toivon, että ekat keikat näkee päivänvalon jo alkuvuodesta 2022! Keikkamyynti on siis alkanut, ja tällä hetkellä siitä vastaan minä. Eli mulle vaan kyselyitä, jos haluat tilata mut keikalle, hah! 😊.

Oon myös päässyt syyskuussa yhdelle biisileirille työstämään mulle omaa matskua! Tää oli huipputärkeä juttu mulle, jotain, mitä olen venannut ja mihin olen tähdännyt oikeestaan koko ikäni! Leirillä (tai biisisessiossa) olin todella kovassa seurassa. Biisistä tuli niiiiiin hyvä, se on mulle jo nyt super-rakas, mut ihan vielä se ei oo julkaisukelpoista. Ihanaa, et nyt mulla on ikioma voimabiisi, jota on ihana laulaa, ja oon tästä biisistä niin ylpeä. Kerron biisin tarinasta lisää sitten kun se julkaistaan. Biisileiri kesti kaksi päivää, ja lyriikkapuolesta vastasi upea Eija Hinkkala. Biisin tuottajana hääräsi Samuli Turunen. Kiitos molemmille tuhannesti, ootte kultaa <3

Mut omaa musaa tulee varmasti ulos ensi vuonna, toivottavasti sitäkin kesäksi, se olis mun unelma!

Lopuks ajatus, jota itse olen miettinyt paljon syksyllä sattuneesta syystä: Jos näät jossakussa lahjakuutta, potentiaalia, rohkeutta, sisäistä kauneutta. Kannusta, rohkaise. Sano se ääneen.  Yksikin pieni sana, ele, teko – ne  voi olla korvaamattomia jollekin toiselle ja muuttaa jonkun elämän. Kiitos kaikille, jotka ootte joskus jotenkin nostaneet, tsempanneet, uskoneet muhun. Silloin kun en itse ole uskonut <3

HUHTIKUUN KUULUMISET

HUHTIKUU

2021

DSC_0201.JPG

Mun mielestä musa-ala on heräilemässä jälleen pikkuhiljaa. Vai onko se vaan mun oma mieli? Ainakin varmaan lisääntyvä valo antaa lupauksia tulevasta kesästä – ehkä päästään jo nauttiin jostakin live-musasta, ehkä terasseilla, ehkä puistossa? Oma mieli ja keho on nyt tosi energinen, oonhan mä kevään lapsi ja rakastan kevättä!

Alkuvuonna otin selvästi enemmän omaa päänsisäistä aikaa, tilaa pohdinnoille ja ideoiden kypsyttelylle. Oli tarve vetäytyä. Vietin lukemattomia tunteja opiskellen laulutekniikkaa ja treenaten sitä. En muista milloin olisin viimeksi näin intensiivisesti keskittynyt oman instrumenttini kehittämiseen. Ihan mahtavaa, tätä lisää! Kuuntelin ja analysoin laulajia. Analysoin omaa tekemistäni. Opettelin uusia biisejä. Toisaalta vaan myös kuuntelin omaksi iloksi musaa (ja lauloin omaksi iloksi!). Yritin kaivaa sitä, mikä musiikissa mua kiehtoo. Mikä musiikissa mua koskettaa. Minkätyyppinen musiikki mua tällä hetkellä puhuttelee? On ihan totta, että kun sitä omaa instrumenttia jaksaa treenata säännöllisesti, kokeilla uusia juttuja ja haastaa itseään, niin kyllä se siitä kehittyykin - pikkuhiljaa, mutta kehittyy.

Huhtikuun vinkkinä kaikille laulamisesta kiinnostuneille suosittelen We love Vocals - podcastia. Siinä kolme suomalaista laulaja-laulunopettajaa antaa vinkkejä kaikkeen laulamiseen liittyvään. Tää on ollut mulle itselle tosi avaava, tarpeellinen, hyödyllinen ja yks talven parhaimmista jutuista. Toinen tärkeä, melkeinpä käänteentekevä juttu on ollut Saara Aallon No Fear School- verkkokurssi. Ostin tämän, koska kaipasin lisää selkiyttä ja uusia vinkkejä mun laulutekniikan kehittämiseen. Osa treeneistä on toki tuttuja mm. CVT-tekniikasta, mutta oon oppinut myös tosi paljon uutta. Saara näyttää kaikki esimerkit tosi selkeästi, ja ihan parasta, että voi ikään kuin matkia Saaran kasvojen – ja kehon liikkeitä samalla kun laulaa. Nää ei oo maksettuja mainoksia haha, vaan ihan todella nämä ovat kolahtaneet mulle.

Biisinä mulle on tällä hetkellä kolahtanut Pete Parkkosen ”Portaat”.

Laitappa kuunteluun ja huikkaa mulle mielipiteesi tai jos saat apua noista edellä mainituista.

Nähdään instan puolella,

<3 Johanna

PYSÄHTYMISEN AIKA

MAALISKUU

2021

Johanna Sauramäki_Womadelaide2020 2 (3)

Uskomatonta, että jo vuosi ollaan eletty tätä korona-arkea. Korona pisti stopin oikeastaan kaikelle
livemusalle, joten sanomattakin on selvää, että se on vaikuttanut valtavasti musa-alaan ja myös omaan elämään. Tasan vuosi sitten olin yhtyeeni Tuulettaren kanssa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa keikkamatkalla maailmanmusiikin jättiläisen WOMAD-organisaation festareilla. Oltiin uskomattoman onnekkaita, että saatiin viettää ikimuistoiset festarit ja vetää kaikki keikat läpi ennen kuin korona iski kunnolla myös sinnepäin maailmaa. Vaikka meillä jäi oma loma viettämättä Uudessa-Seelannissa festareiden päätteeksi, olin silti äärimmäisen helpottunut kun pääsin vihdoin laskeutumaan Suomen kamaralle kaiken stressin, jännittämisen ja lentohässäköinnin päätteeksi.

 

Sitten olikin edessä erilaiset ajat kun kalenteri tyhjeni kertaheitolla; Oli aika pysähtyä kotiin ja alkaa tarkastella omaa mennyttä ja elettyä elämää. Näistä omista fiiliksistä ja pohdinnoista alkoi kummuta omia tekstejä ja luovuus sai pitkästä aikaa tilaa. Viime kesänä löysin Hailuodosta itselleni inspiroivan paikan, jossa kirjoitin tekstejä viikon ajan. Kulttuuritalo Päiväkoti kutsuu tänäkin kesänä -suuri suositus tälle paikalle!

 

Tämän vuoden maaliskuu alkoi ja jatkuu samantapaisilla merkeillä kuin viime vuosi kokonaisuudessaan – kirjoittelua, uuden oman musan työstämistä ja laulun opettamista. Kiitollinen, että saan tehdä näitä kaikkia, vaikka ikävä keikoillekin on jo kova. ♥

TERVETULOA SIVUILLENI

HELMIKUU

2021

Jes, päivitetyt kotisivut uudella ilmeellä vihdoin auki! Kiva kun löysit tänne. Näitä sivuja on työstetty pitkään ja hartaasti ensin omassa mielessä, mutta myöhemmin sitten Viestintätoimisto Topiikin Miisa Asikaisen kanssa pyöritellen, pähkäillen ja hänen visuaaliseen silmäänsä luottaen. Uudet, raikkaat promokuvat on ottanut ystäväni, valokuvaaja Päivi Mattila. (Kuvat on muuten otettu entisessä mummolassani, jossa nykyään asustaa siskoni perheensä kanssa!) Käy ihmeessä pyörimässä täällä sivuilla ja laita mulle kommenttia mitä tykkäät tai onko jotain mitä pitäisi vielä parannella tai selkiyttää. 😊

  

Tällä hetkellä ei keikkoja paljon ole (kaikki tietää kyllä miksi), ja vaikka rakastan keikkailua, niin olen pyrkinyt käyttämään keikkailusta vapautuneen ajan omien biisien työstämiseen sekä oman artistiuran kirkastamiseen. Nämä sivut ovatkin enemmän kallellaan artisti-minän suuntaan, vaikka toki edelleen vaikutan myös Tuuletar-yhtyeessä sekä muutamassa muussa kokoonpanossa. Näistä kaikista kirjoittelen tännekin varmasti myöhemmin.

Ja ah mikä ihana talvinen sää tänä talvena on ollut! Oon tunnelmoinut ja fiilistellyt talvea ja lunta monen vuoden edestä. Koska olen nuoruudessani muun muassa hiihtänyt kilpaa, on mut saattanut bongata Tampereen hiihtoladuilta nyt useaan otteeseen. Myös lumilautailu ja luistelu ovat mulle rakkaita talviliikuntalajeja. 

Talven riemua myös sulle ja lämpimiä ajatuksia,

Johanna

bottom of page