top of page

JOHANNA

Johanna on valmistunut muusikoksi Kymen Konservatoriolta 2008 sekä Musiikkipedagogiksi Savonia AMK:sta 2014. Opintoihin sisältyi vaihtovuosi Tanskan Aarhusissa, The Royal Academy of Musicissa. Pedagogina ja muusikkona Johanna on kiinnostunut musiikin kokonaisvaltaisuudesta sekä kehollisuudesta. Pitkästä muusikko- ja esiintyvän artistin taustasta johtuen hänellä on paljon annettavaa myös muun muassa esiintymisjännitykseen sekä muusikon uraan ja henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

 

Johanna on lisäkouluttautunut opiskelemalla Estill Voice Training- ja CVT - laulutekniikoita, Roy Hart- vapaan äänenkäytön tekniikkaa sekä vapaan musiikkikasvatuksen Orff-pedagogiikkaa. Hänellä on käytännön kokemusta myös musiikin varhaiskasvatuksesta.

Johanna on suunnitellut ja ohjannut ryhmille kurssikokonaisuudet “Luova ilmaisu ja improvisaatio”,  “Sing and Dance - tanssia ja laulua lapsille” "Musikaalilaulun Masterclass" sekä "Show-ja poplaulut aikuisille" (Tampereen Laulukoulu).

Tällä hetkellä hän opettaa pop/jazz laulua Tampereen Laulukoulussa Tampereella. 

Johanna on valkeakoskelaislähtöinen, nykyään Tampereella asuva laulaja, artisti, musiikintekijä ja musiikkipedagogi.

Hänen omassa musiikissaan kuuluu elämän palo ja vimma, mutta myös ihon alle hiipivä herkkyys ja hauraus. Omien laulujen kautta Johanna haluaa kertoa tarinoita tosielämästä, kuten

omaan voimaan kasvamisesta sekä parisuhteesta. 

Ne liikuttavat ja liikauttavat. 

Johanna on kokenut muusikko, joka on esiintynyt useiden eri bändien ja orkestereiden solistina niin konserttisaleissa, festarilavoilla, yritys- ja yksityistilaisuuksissa, TV:ssä sekä radiossa.

Hän tekeekin töitä monipuolisesti musiikin kentällä. 

Solististen tehtävien lisäksi Johannalla on runsaasti kokemusta studio- ja yhtyetyöskentelystä sekä taustalaulajana toimimisesta. Työnantajina ja  yhteistyökumppaneina niin sooloartistina kuin eri kokoonpanojen kautta ovat olleet muun muassa Paula Vesala (taustalaulu), Mikko Töyssy, Pete Parkkonen, Huhtamäki, Reaktor, Vantaan viihdeorkesteri, Konserttikeskus ry sekä Linnanmäki. Johannan voi muistaa vuoden 2013 The Voice of Finland -ohjelmasta, jossa hän kilpaili Elastisen joukkueessa.

 

Ehkä parhaiten Johanna tunnetaan Emma-palkitusta Tuuletar- yhtyeestä, joka on konsertoinut ympäri maailmaa esiintyen yli 20:ssa maassa ja hurmannut vuosien aikana niin yleisön kuin kriitikot. Tuuletar on tähdittänyt suuria festivaaleja muun muassa  Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Britanniassa, Saksassa, Japanissa, Intiassa sekä Taiwanissa.

Yhtyeen musiikkia on soinut monissa kansainvälisissä tuotannoissa kuten Game of Thrones hittisarjan DVD- trailerilla (HBO) sekä Wentworth (FOX), Monarca ja Rain (Netflix) TV-sarjoissa. Tuulettaren ääniä kuullaan myös vuonna 2021 ilmestyneessä suomalaisessa Tunturin tarinat -elokuvassa. Vuonna 2019 laulajat nähtiin “Vain Elämää”  TV-sarjan kymmenennellä tuotantokaudella Lauri Tähkän rinnalla. Yhtye on esiintynyt myös Suomen Tasavallan presidentille sekä Ruotsin kruununprinsessa Victorialle ja prinssi Danielille.

Tämän hetken aktiiviset yhtyeet ovat Tuuletar, Peilikuva - Coverband, Johanna & Antti Acoustic DUO, The Dizzy Darlings-Swingband sekä Pulse -The Finnish tribute to Pinkfloyd. 

johanna-kyykoski-laulaja-lauluntekijä.j

Laulaja, musiikintekijä

johanna-kyykoski-teatterinäyttelijä.jp

 

 

Johanna aloitti muusikon uransa viulun soitolla 6-vuotiaana. Samoihin aikoihin hän innostui teatterista sekä näyttelemisestä. Ensimmäisen suuremman roolinsa Johanna teki 13-vuotiaana Valkeakosken kaupunginteatterin Peter Pan -näytelmässä, jossa hän näytteli kadonneen pojan Piikin roolin.  Sittemmin hän on näytellyt sekä ammatti- ja harrastajateattereissa ollen mukana muun muassa Suomen kesäteatterissa Valkeakoskella.

 

Laulamisen ammattilaisena Johanna syttyy erityisesti musikaaleista, joissa hän saa yhdistää kolme intohimoaan: laulamisen, tanssimisen sekä näyttelemisen. Musiikin ja teatterin lisäksi Johannalla on vahva urheilu- ja tanssitausta, joiden taitoja hän hyödyntää mielellään teatterin lavalla.

 

Johanna on käsikirjoittanut lasten musiikkinäytelmän “Pohjanneito ja varastetut kultalangat”, jota hän esitti Tuuletar-yhtyeensä kanssa tuhansille lapsille vuosina 2016-2019 koulukonserteissa ympäri Suomen.  Konsertit järjestettiin Konserttikeskus ry:n toimesta.

  •  

Esiintyjä

johannakyykoski-opettaja-bio.jpg

Musiikkipedagogi

”Johanna on harvinaislaatuisen lahjakas laulaja ja tulkitsija”

 (Arvostettu Teatteri-ohjaaja)

”Kyykosken kaunis ja herkkä ääni avaa kuivuneemmatkin kyynelkanavat.”

 (Niin kuin taivaassa - musiikkinäytelmä Heli Mustonen, Valkeakosken Sanomat 3.2.2015)

”Asiakaspalaute on ollut

huikeaa.”

 (Johanna Kyykoski, Huurupiilo, Tampere)

bottom of page